Huvudsida

Free public domain sheet music from IMSLP / Petrucci Music Library
Jump to: navigation, search


Välkommen till

International Music Score Library Project

Notsamlingen för allmän egendom
På nätet sedan den 16 februari 2006 · 102,405 verk · 340,887 musikalier

Välkommen till det internationella notbiblioteksprojektet International Music Score Library Project! IMSLP syftar till att skapa ett virtuellt bibliotek innehållande alla noter som är allmän egendom, såväl som noter av tonsättare som utan betalning är villiga att dela med sig av sin musik. IMSLP är inget bibliotek i vanlig bemärkelse; härifrån hämtar du noter utan att behöva lämna tillbaka dem. Du kan läsa den fullständiga listan över målsättningar som IMSLP kommer att försöka uppnå.

IMSLP uppmuntrar också utbytet av musikaliska idéer, både i form av musikaliska verk samt analyser. Utnyttja därför gärna möjligheten att skapa eller bearbeta en sida med en analys av ett visst stycke (var vänlig använd ”Diskussionslänken” på arbetssidan för stycket ifråga).

Nyheter

Bidrag

IMSLP behöver din hjälp! Besök Bidragsportalen för att lära dig mera om att bidra till IMSLP. IMSLP-forumen är öppna för alla för diskussioner om IMSLP och musik i allmänhet.

Bidrag: Du kan bidra genom att låta wikin ta del av dina musikkunskaper. Om du har gamla noter på hyllorna, eller allmän egendom i form av noter på din hårddisk, överväg att dela dem med resten av världen genom att lägga upp dem på IMSLP! Du kan även hjälpa till med att lägga upp allmän egendom från andra internetplatser. Var vänlig se notbidragsguiden för detaljerad information.

Projekt: Förutom den vanliga uppläggningen av diverse noter, startas då och då speciella projekt inom IMSLP för att hjälpa det virtuella biblioteket att uppnå en viss fullständighet. För närvarande är ett av IMSLPs större projekt sorteringen och uppläggningen av Bach-Gesellschaft Ausgabe (Bachs samlade verk).

Andra uppgifter: Det finns flera sätt vid sidan om att bidra med noter att hjälpa IMSLP. Du kan till exempel hjälpa till med underhåll av internetplatsen, eller översättning av IMSLP till andra språk.

Detta är bara en kort översikt. Du finner alla detaljer om bidragsgivande i Bidragsportalen.

Kopieringsrätt ©

Denna internetplats strävar efter att följa kanadensiska kopieringsrättslagar (besök sidan om allmän egendom för mer information). Om det skulle förekomma överträdelser, var vänlig och kontakta oss på feldmahler[at]imslp[dot]org. Tack.

Uppmärksammade musikalier

Nytillskott

Personal tools
Namespaces
Variants
Actions
Navigation
Browse scores
Browse recordings
Participate
Other
For iPhone & iPad

Purchase

Toolbox
In other languages
Associated with